Zorg dat Black Friday u niet duur komt te staan

Tijdens de laatste editie van Black Friday in november 2019, registreerde de elektronische betalingsverwerker Worldline, 10.4 miljoen elektronische betalingen in ons land. Via het interview zal u de meest interessante aanbiedingen ontdekken, maar steeds meer winkels maken handig gebruik van het Black Friday-concept om kortingen tot 80% aan te bieden!

Het vinden van de beste deals in niet altijd even gemakkelijk. Als u een niet te missen koopje kunt doen, let u best wel op voor oplichting!

Tips voor een geslaagde Black Friday!

1. Let op de prijsetiketten

Denk eraan om in de winkel de promotiesticker te verwijderen en de oorspronkelijke prijs te bekijken. Het is niet ongebruikelijk dat de oorspronkelijke prijs lager is dan de verlaagde prijs.

2. Maak een selectie

Selecteer de gewenste artikelen, bekijk de prijzen exclusief promotie en vergelijk de kortingen op de dag zelf.

3. Vergelijk de concurrenten

Het is niet ongebruikelijk dat concurrenten niet dezelfde prijzen/kortingen hanteren voor dezelfde items. Stel jezelf gerust door zelf de proef op de som te nemen en de websites van de concurrerende handelaar(s) te bekijken. 

Welke sites zijn te vertrouwen?

  • Bepaalde kwaliteitslabels, erkend door de FOD Economie, tonen de betrouwbaarheid aan van een online winkel: Paypal, BeCommerce, Euro-Label, …
  •  Geef over het algemeen zo veel mogelijk de voorkeur aan de onlineverkoopsites van firma's die al enige reputatie genieten. Als je twijfelt, ga dan via de Kruispuntbank Ondernemingen na of de verkoper een ondernemingsnummer heeft;
  • Een betrouwbare verkoper geeft doorgaans ook meer contactgegevens dan enkel een e-mailadres. Probeer gerust de klantendienst te bereiken.

Bij de betaling

  • als je de gegevens van je bankkaart moet invoeren, check steeds in de adresbalk van de site of de site beveiligd is, d.w.z. of de URL begint met "https://";
  • Je herkent een beveiligde betaalsite ook aan het hangslotje in de zoekbalk;
  • Als je de verkoper niet kent, raden we je ten zeerste af om betaalwijzen te gebruiken waarbij anonieme overschrijvingen mogelijk zijn (vb. Western Union).

U weet nu waar u op moet letten, dus laat de koopjesjacht beginnen

 

PS : weet u dat de rechtsbijstandsverzekering van Legal Village u ook beschermt bij alles wat u doet op digitaal vlak, bijvoorbeeld wanneer een dubieus persoon misbruik maakt van uw bankgegegevens? Klik hier om er meer over te weten. 

Mijn gezin
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel