Zit er een bijstandsverzekering in jouw reiskoffer?

Nu we in grote getalen afzakken naar skigebieden, zien we het aantal skiongevallen exponentieel toenemen. In die gevallen biedt een bijstandsverzekering formules aan waarin je naast hulpverlening voor personen, ook een beroep kunt doen op technische bijstand voor je wagen. Zelfs een annulering is een mogelijkheid.

Repatriëringskosten

Moet je hiervoor diep in je buidel tasten? Zeker niet! De premie voor een bijstandsverzekering is slechts een fractie in verhouding tot de medische kosten bij een skiongeval. Bedenk dat dergelijke kosten snel kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro. Een ziekteverzekering draagt het gros van de kosten, maar toch wordt 15 à 20% niet terugbetaald… tenzij je natuurlijk over een bijstandsverzekering beschikt! De repatriëringskosten laten we dan nog buiten beschouwing. Het ambulancevervoer naar een naburig ziekenhuis kost je snel 400 à 700 euro. Tel daar voor de repatriëring naar België nog 2000 à 3000 euro bij. Voor een reddingsactie per helikoper in Oostenrijk tel je minstens 4000 euro per uur neer, …

Kijk en vergelijk!

Als vakantieplanner maak je dus vooraf best een afspraak met je makelaar om te kijken wat de beste bijstandsformule is. Net zoals je aanbod van verschillende hotels vergelijkt… zo vergelijk je ook best welke maatschappij je de beste formule kan aanbieden. Want zoals eerder vermeld, weegt de kost van je premie niet op tegen de mogelijke kosten bij een schadegeval.

Nuttige tips

  • Verwittig bij een ski-ongeval steeds de alarmcentralevan je ziekenfond of bijstandsorganisatie. Laat het initiatief aan hen om het dossier verder op te volgen en actie te ondernemen (repatriëring, reddingsactie).

  • Alle activiteiten binnen de piste zijn verzekerd. Buiten de piste meestal niet tenzij een erkende en professionele organisatie deze activiteiten organiseert en begeleidt. Wie onverantwoorde handelingen stelt, is niet verzekerd.

  • Respecteer de FIS-regels of beter gezegd het verkeersreglement op de skipiste.

  • Wanneer er lawinegevaar dreigt, respecteer je het niveau dat geldig is. Bij niveau 5 is wintersport uitgesloten. Blijf in dat geval binnen om te genieten van een kaasfondue met vrienden en familie.
     

Meer preventietips?

Contacteer ons
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel