Zijn uw zonnepanelen mee gedekt in uw brandverzekering?

Vermijd onderverzekerd te zijn

De aanwezigheid van zonnepanelen kan een impact hebben op de premiebepaling van uw verzekering. Als u zonnepanelen laat plaatsen, veranderen de kenmerken van uw woning en dient er misschien een hogere waarde verzekerd te worden. Ondanks het feit dat verzekeraar vaak wel een tolerantie toepassen is het belangrijk om de makelaar toch in te lichten.

À la carte

Het is belangrijk om met uw makelaar te bekijken welke dekkingen in uw woonverzekering allemaal zijn voorzien. De gekende basisdekkingen, zoals brand, glasbreuk, natuurrampen, ontploffing… gelden eveneens voor zonnepanelen.

Er kunnen voorwaarden zijn, zoals het feit dat de panelen eigendom moeten zijn van de verzekeringsnemer en geplaatst moeten worden door een erkend installateur. Een juiste plaatsing is belangrijk, niet alleen voor uzelf bij eventueel brand, maar ook voor anderen zoals de brandweerman die moet komen blussen. Zolang de panelen onder garantie vallen, is het mogelijk dat er geen dekking wordt voorzien.

 

Op zoek naar een woonverzekering?

Simuleer uw prijs en verzeker u online. U kan altijd rekenen op het advies van uw makelaar.

Ontdek onze woonverzekering


 

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel