Wees waakzaam voor fietsendieven in uw zaak

Alarmbel

Zelfstandigenorganisatie NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) trok eerder al aan de alarmbel. Vorig jaar waren er bij de start van het wielerjaar, 39% meer inbraken in fietsenwinkels. Dit jaar ziet de organisatie dat deze trend zich doorzet. Zo werden er onlangs 44 racefietsen gestolen op drie verschillende plaatsen in het land.

Preventietips

In eerste instantie kunnen zaakvoerders en personeel best erg waakzaam zijn. Vaak komen criminelen eerst op verkenning, net wanneer de zaakvoerder en het personeel in gesprek zijn. Dit doen ze om te zien waar de dure fietsen zich precies bevinden in de zaak. Maar er zijn nog enkele andere aandachtspunten;

  • Meld vreemde handelingen bij de politie;

  • Geef indien mogelijk de nummerplaat door van verdachte voertuigen;

  • Investeren in mistgeneratoren blijkt efficiënt bij inbraken;

  • Installeer eventueel een track & trace software in één van de duurste fietsen, wat de opsporing kan vergemakkelijken

Voor de wielerliefhebber

Ook wie zich wil meten met de wielerprofs, investeert in een dure racefiets met de bijhorende franjes. Hobbyrenners trainen vaak met applicaties zoals bijvoorbeeld Strava en dat is niet zonde risico. Het is leuk om de afgelegde trainingsroute en kilometers te vergelijken met andere hobbyrenners, maar zij die deze informatie delen op sociale media zetten de deur open voor fietsdieven.

Ook wielerclubs zijn best zuinig als het aankomt op het online publiceren van hun ledenlijst. Zeker als er adressen vermeld staan.

 

Ook voor uw fiets zit u goed bij AXA. Een fietsdiefstal kunt u online aangeven.

 

Meer preventietips?

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel