Wees voorbereid op een ijskoude weersvoorspelling!

Bescherm uw woning

  • Isoleer de waterleidingen: maak de waterleidingen die zich buiten bevinden leeg en sluit ze af. Waterleidingen kunt u beschermen met specifieke isolatie of een verwarmingslint.
  • Denk aan uw gezondheid door ook tijdens de winterperiode de woning tijdig te verluchten. Enkele minuten kunnen volstaan.
  • Zorg voor een optimale verwarming in “ alle ruimten” in huis, ook bij afwezigheid. Denk aan de plaatsen zoals de zolderverdieping waar zich bvb. niet-ingebouwde waterleidingen kunnen bevinden. Een erkende vakman kan helpen om uw verwarmingsinstallatie goed te onderhouden. Als u even weg bent, schakelt u de verwarming beter niet volledig uit.
  • Denk aan het dak en de schoorsteen: Een kapotte dakpan kan zorgen voor waterschade. Het onderhoud van de schoorsteen is belangrijk om een schoorsteenbrand of een CO-vergiftiging te vermijden.
  • Vergeet het voetpad niet sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat is bovendien een verplichting!

Bescherm uw auto

  • Controleer de batterij: een slechtwerkende batterij kan zorgen voor startproblemen.
  • Zorg voor winterbanden: hoewel ze niet verplicht zijn in België, verhogen ze de veiligheid. Dit in combinatie met een aangepaste bandenspanning en voldoende profieldiepte.
  • Zorg dat het koelvloeistofreservoir niet onder het minimum is gedaald. Hetzelfde voor het peil van de ruitenwisservloeistof met antivries.
  • Zet indien dat mogelijk is de auto binnen. Bescherm een buitenslaper met een stuk karton op de voor- en achterruit tegen het aanvriezen. Moet u toch krabben? Neem dan voldoende tijd om ervoor te zorgen dat het zicht optimaal is. Gebruik géén warm water om ruiten te ontdooien.
  • Denk aan uzelf bij autopech: leg een deken in de auto, een warme winterjas, eten & drinken en een opgeladen smartphone/gsm.

 

Uw schade online aangeven:

U kunt uw schade auto en woning online aangeven. Afspraak in MyAXA of in de klantenzone van uw makelaar. MyAXA nog niet geactiveerd? Download gratis de app of ga naar axa.be. In enkele kliks geeft u uw schade aan en volgt u nadien uw dossier op. Uw makelaar is meteen op de hoogte en helpt u graag verder als u vragen hebt.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel