Wat doe je wanneer de natuur ongenadig hard toeslaat?

Hagelschade gedekt, maar hoe?

Hagelschade is, net zoals stormschade en natuurrampen, een verplichte dekking in de brandverzekering. Dit wil zeggen dat de schade aan het gebouw, de veranda, de koepels of de dakramen gedekt zijn na aftrek van de gebruikelijke franchise in de brandverzekering.

Voor hagelschade aan het voertuig raden wij aan om een omnium verzekering, of toch minstens een mini-omniumverzekering, te nemen. In dit geval is er geen discussie. Indien dit niet het geval is, raden we aan om de uitbreiding ‘gestald’ te nemen bij de brandverzekering. Zo is ook het voertuig in het gebouw of in de nabije omgeving verzekerd.

Verder neem je best een zo ruim mogelijke dekking zodat ook schade aan goederen aangehecht aan het gebouw (zoals zonnepanelen), of schade buiten het gebouw (zoals aanplantingen), verzekerd zijn.

Wat te doen bij hagelschade?

Hagel kan voor heel wat ravage zorgen met heel wat schadedossiers tot gevolg. Dit betekent ook weel werk voor de diensten en experten. Om een snelle en efficiënte behandeling van uw dossier te garanderen, volgt u steeds de volgende stappen bij hagelschade:

  • Neem zo vlug mogelijk contact op met je makelaar, zo kan hij een dossier openen en het bezoek van de expert plannen,
  • Zorg dat de schade niet erger wordt, dek een kapotte koepel af of dicht voorlopig een stukgeslagen raam,
  • Maak foto’s van de schade en lijst deze ook op, verzamel de aankoopfacturen, enz.

 

Meer preventietips?

Contacteer ons
Gianni De Muynck Press officer (NL), AXA Belgium (Insurance)
Gianni De Muynck Press officer (NL), AXA Belgium (Insurance)
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel