Verzekeringen zijn zoals boekhouden: niet bepaald sexy maar wel hoogstnoodzakelijk!

Parate antwoorden over verzekeringen… getuigenis

4 vragen aan Yannick:

 1. Wat vond je leuk aan het starten van je eigen bedrijf?
  "Het zal je wellicht verrassen: mijn contacten met de overheid! Vergeleken met Frankrijk vind ik de bureaucratie in Brussel helemaal niet zo strikt. De zaken gaan goed en toch heb ik nog nooit een voet gezet in een Belgische overheidsinstelling... "
   
 2. Hoe ga je om met beroepsrisico's?
  "Mijn eerste adviesbureau was gespecialiseerd in risicomanagement. Sindsdien volg ik mijn boekhouding in real-time op, ken ik mijn situatie en houd ik mijn financiële risico’s maandelijks in de gaten."
   
 3. Heb je verzekeringen overwogen voor je bedrijf?
  "Aangezien ik in een aantal raden van bestuur zetel, leek het me maar normaal om een BA te hebben die mijn aansprakelijkheid als bestuurder dekt. Afgezien hiervan en van eventmanagement zijn onze risico's relatief simpel. Velen beschouwen een verzekering als een kostenpost, behalve op de dag dat ze het nodig hebben. Kijken naar de toekomst vereist discipline, want op korte termijn valt er geen voordeel uit te halen! "
   
 4. Je verzekeringsbehoeften doorlichten, wat vind je daarvan?
  "De interface die een overzicht geeft van onze verzekeringsbehoeften is handig en mooi gemaakt.  De meerkeuzevragen leiden ons door een verzekeringscatalogus. Dit kan nuttig zijn voor een starter, die vaak voor andere concrete beslissingen staat. Daar voeg ik nog graag aan toe dat je je best tot een makelaar wendt en professioneel advies inwint als je iets verder gaat dan de basisverzekering.

 

En wat als je je onmiddellijk zou moeten verzekeren?

Neem 5 seconden de tijd voor een check-up en krijg een overzicht van de essentiële beroepsverzekeringen voor jou, je activiteiten en je medewerkers.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel