Verzekerd volgens de regels van de kunst

Inventaris

Kunstwerken worden uiteraard blootgesteld aan een aantal risico's: diefstal, brand, waterschade, beschadiging, vandalisme… Ongeacht de aard van het risico, denkt u best aan een verzekering. Of het nu om uw allereerste kunstwerk of om één uit uw uitgebreide verzameling gaat, een inventaris bijhouden kan altijd goed van pas komen. Beschrijf uw werk gedetailleerd, voeg foto's, certificaten van echtheid, contracten, ... en werk uw inventaris regelmatig bij.

Evaluatie

De waarde van uw nieuwe aankopen schatten is gemakkelijk: het zit nog vers in uw hoofd. Als u echter de waarde van oudere kunstwerken zou moeten kennen, bestaan er online calculators die uw bezittingen evalueren, maar niets gaat boven een schatting door een expert. Doe een beroep op de Belgische Kamer van Deskundigen in Kunstwerken die u de meest geschikte expert zal toewijzen en u zelfs waardevolle raad zal geven. Nogmaals, dit kan enige tijd innemen, maar niets is geloofwaardiger dan een professioneel oog.

Bescherming

Als uw kunstwerken een relatief beperkte waarde hebben, zal het luik "inhoud" van uw woonverzekering u dekken bij een schadegeval. Zorg er echter voor dat de waarde van de aan uw verzekeraar aangegeven inhoud altijd overeenkomt met de reële waarde van uw bezittingen. Let er ook op om de limieten per object aan te passen om op die manier onaangename verrassingen te vermijden.

Als u een doorgewinterde verzamelaar bent en u al werken met een zeer grote waarde bezit, kiest u voor een meer specifieke verzekering, bv. één van de verzekeraar Jean Verheyen. Deze laatste beschikt over eigen deskundigen en biedt dekkingen op maat. Weet dat het onderschrijvingsagentschap Verheyen de unieke vertegenwoordiger is van AXA ART in België en dat ze in bepaalde gevallen, gratis schattingen kan uitvoeren.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel