Verdrink niet in je werk

Een burn-out is een van de extreme gevolgen van stress op het werk. Er is sprake van stress op het werk wanneer iemand een onevenwicht voelt tussen wat van hem gevraagd wordt op professioneel vlak en de middelen waarover hij beschikt om hieraan tegemoet te komen. Stresserende situaties die blijven aanhouden gaan altijd ten koste van de gezondheid van de personen die ermee te maken krijgen en hebben negatieve gevolgen op de werking van bedrijven.

Of men nu manager is of niet, er kunnen zich verschillende stresssituaties voordoen. Een bediende kan de indruk hebben dat hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, dat er steeds meer dringend werk is en dat de taken steeds intenser worden. Een kaderlid daarentegen kan vinden dat zijn werk niet gewaardeerd wordt. Het kan ook zijn dat er veel druk is waarmee hij moet omgaan. Soms moet hij een grotere hoeveelheid werk, een team en zelfs klanten beheren. In tal van situaties moet het kaderlid er ook in slagen om de relaties met de ondergeschikten te beheren.

Oplossingen


Kaderlid of bediende? Als je stresssignalen begint waar te nemen, kan je een langetermijnstrategie uitwerken.

  • Probeer buiten de werkuren tijd te nemen voor ontspanningsrituelen (meditatie, relaxatie, sport …);

  • Leef gezond en draag zorg voor jezelf;

  • Laad je batterijen op door je volledig te wijden aan je passies;

  • Bepaal je grenzen en maak deze bekend bij naasten. Middelen die hulp bieden bij de organisatie (bijvoorbeeld een to-dolijst) kunnen helpen om "je hoofd leeg te maken";

  • Probeer tot slot afstand te nemen en zie je werk als een spel.

Ben je een manager en wil je vermijden dat je werknemer in dit soort situaties terechtkomt, dan kan je verschillende dingen ondernemen:

  • Ontken of minimaliseer niet de moeilijkheden van het werk dat je geeft

  • Bepaal duidelijk wat je verwacht van je werknemer;

  • Bied beloningen aan om de motivatie te stimuleren. Een dankwoordje voor goed geleverd werk is heel belangrijk voor de leden van een team;

  • Als je daarentegen teleurgesteld bent in je werknemer, doe dan de moeite om het hem uit te leggen zodat hij jouw ontevredenheid begrijpt maar ook zodat hij deze fout geen tweede keer maakt.

 

Gezondheid gaat voor alles, zelfs op het werk. Ontdek het gezondheidsaanbod van AXA en draag zorg voor je eigen gezondheid en die van jouw medewerkers.

 

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel