Veranderende weersomstandigheden vragen een aangepaste rijstijl!

Enkele tips:

 • Pas uw rijstijl aan

  Verhoogd slipgevaar vraagt een aangepaste rijstijl. Wees waakzaam, houd afstand van uw voorligger, matig uw snelheid en voorzie extra tijd om uw traject af te leggen.

 • Gezien worden

  Zien en gezien worden. Het kan zeker geen kwaad om de dimlichten te ontsteken. Weet dat de recente voertuigen vaak automatisch daglichten ontsteken. Achteraan is de wagen dan evenwel niet verlicht.

 • Laagstaande zon

  Hoewel de temperaturen tegenvallen, kan de zon wel nog prominent aanwezig zijn. De zonsopgang- en ondergang kunnen fel zijn waardoor ons gezichtsveld wordt verstoord.

 • Reinig uw voorruit

  Zowel langs de binnen- en buitenzijde van uw voertuig loont het de moeite om de voorruit regelmatig te reinigen. De ruitenwissers moeten in goede staat zijn. Een vuile voorruit kan in combinatie met zonlicht, de bestuurder verblinden.

 • Winterbanden en bandenspanning

  Hoewel winterbanden niet verplicht zijn in België, loont het de moeite om uw wagen te voorzien van winterbanden. Ook de bandenspanning controleert u best (op koude banden!). De nodige instructies vindt u op een sticker in de deuropening, op de binnenzijde van uw brandstoftankklep of in uw handschoenenkastje.

  Deze tips indachtig, maken het voor u en de andere weggebruikers alvast iets veiliger op de openbare weg.

PS: Wist u dat het bij AXA Belgium mogelijk is om uw schadegeval online aan te geven? Klik hier om toegang te krijgen tot de tool.

Meer preventietips?

Contacteer ons
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel