Veilig strand- en waterplezier!

Een strandvakantie gepland? Neem dan zeker deze preventieblog eens door!

Onze Belgische kust is voor velen onder ons de trekpleister bij uitstek. Zelfs wanneer u een andere kustlijn verkiest, dan nog zijn onderstaande tips must-reads!

  • Ga enkel zwemmen in de bewaakte zone. Deze zomer zullen 1.400 redders instaan voor uw veiligheid. Hun aanwijzingen worden ondersteund door de aanwezigheid van vlaggen:

Groen: zwemmen is toegelaten

Geel: zwemmen mag, maar opblaasbare voorwerpen zijn verboden

Rood: zwemmen is verboden

Vergeet ook niet om nooit met de rug naar de zee gericht te staan. Zo voorkomt u verrast te worden door de golven.

  • Smeer je in om te verhinderen dat u zich verbrandt en drink voldoende water om te hydrateren!

Verkies het bouwen van een strandkasteel boven het graven van putten, want ook daar schuilt een groot gevaar.

  • Graaf geen diepe putten. Deze kunnen namelijk instorten waardoor u of uw kind bedolven geraakt. Verlaat u het strand? Zorg ervoor dat u de gegraven putten opnieuw opvult.

Vorig jaar verdwaalden er 1.181 kinderen aan onze Belgische kust. De redders zijn het aanspreekpunt om uw oogappel terug te vinden en net zoals vorig jaar worden er gratis polsbandjes verdeeld.

U vindt één van de 750 000 polsbandjes bij het Rode Kruis en andere hulpposten, toeristische diensten, dagbladhandelaars aan de kust en op tal van andere plaatsen.

  • Denk ook aan het milieu. De redders zullen afvalzakjes verdelen aangezien het strand als stukje natuur gevrijwaard moet blijven van afval. De fauna en flora dankt u!

Meer tips voor een veilige strandvakantie? Bezoek http://www.redderaanzee.be/ !

 

 

Meer preventietips?

Contacteer ons
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel