Veilig afstand houden op de baan

Fietsers en gebruikers van zachte vervoersmiddelen zijn zwakke weggebruikers. Autobestuurders moeten extra voorzichtig zijn als ze hen benaderen. Welke afstand is veilig om een zacht vervoersmiddel voorbij te steken?

1 m binnen de bebouwde kom en 1,5 m erbuiten...

Ben je een autobestuurder binnen de bebouwde kom? Dan moet je een minimale (zijdelingse) afstand aanhouden van 1 meter bij het voorbijsteken van een fietser of bromfietser.

Buiten de bebouwde kom moet je minimaal 1,5 meter afstand houden.

Opgepast! Deze verkeersregels gelden ook voor gebruikers van zachte vervoersmiddelen die sneller dan stapvoets rijden. (Steps, segway, monowheels, skateboards, etc...)

Ben je verzekerd?

Wens je andere risico’s te voorkomen of zoek je bijstand in geval van pech? Neem contact op met een makelaar of surf naar axa.be om een verzekering te vinden die voor jou en jouw mobiliteit zorgt.

 

Mijn mobiliteit
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel