Val op als je ’s avonds gaat sporten!

Veilig sporten: waar moet ik rekening mee houden?
  1. Val op! Denk aan een opvallende sportuitrusting en voorzie de nodige verlichting. Blijf altijd alert voor de andere weggebruikers zoals automobilisten of fietsers die eventueel soms zélf onvoldoende zichtbaar zijn.
  2. Sporten met muziek is leuk en werkt motiverend. Maar wie zich in het verkeer begeeft, heeft zijn/haar gehoor hard nodig om andere weggebruikers te kunnen opmerken.
  3. Zoek andere sporters om met twee of meer te gaan lopen. Alles is goed om de motivatie te vergroten. Je voelt je ook veiliger en je valt op.  
  4. Kies op voorhand een route uit die goed verlicht is en die je bovendien goed kent. Loop tegen het eventuele verkeer in. Zo merk je potentieel gevaar sneller op.
  5. Licht anderen in dat je gaat sporten en vertel hen waar, wanneer en voor hoelang.
  6. Neem eventueel jouw smartphone mee ingeval van nood.
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel