Uw schoorsteen geeft u geen cadeautjes

 

 

Minder rendement, meer risico’s

Om optimaal te kunnen genieten van uw verwarming op hout, is het beter uw schoorsteen goed te onderhouden. Jazeker, want een verstopte schoorsteen:

  • Vermindert het rendement van uw installatie

  • Doet het risico op een woningbrand toenemen en vooral een schoorsteenbrand

  • Verhoogt de kans op CO-vergiftiging

Voldoende redenen om het onderhoud van uw schoorsteen door een vakbekwaam bedrijf te laten doen, toch? Indien dat zo is, moet u na het schoonvegen, een attest aanvragen.

Hoe vaak?

Naar uw verzekeraar toe moet de woning goed worden onderhouden, zoals dat ook van een goede huisvader wordt verwacht. In dat geval is het raadzaam om de schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen.

Schoorstenen die in verbinding staan met centrale verwarmingsinstallaties moeten op hun beurt dan weer gereinigd en gecontroleerd worden en dit op hetzelfde ogenblik van de verwarmingsketel. Dit verplicht onderhoud varieert afhankelijk van het type verwarming. We zullen er binnenkort op terugkomen...

 

PS: Wanneer we het hebben over de woonverzekering, heeft iedereen verschillende behoeften. Door de woonverzekering op maat van AXA Belgium, kunt u zelf kiezen wat u wenst te verzekeren en dus enkel voor datgene te betalen dat u nodig heeft.

 

Meer preventietips?

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel