Te huur vastgoedfraude

Hoe gaan deze fraudeurs te werk?

Ze stelen de foto’s van een bestaand aanbod vastgoed en doen alsof ze de eigenaar zijn. Aan geïnteresseerde kandidaat-huurders wordt gevraagd om een voorschot of het volledige bedrag te betalen.

Enkele tips:

  • Wees voorzichtig indien de verhuurder zich uitdrukt in een andere taal dan die van het zoekertje en er alleen via mail gecommuniceerd kan worden.
  • De fraudeur zal wellicht meedelen dat hij/zij zich in het buitenland bevindt en de woning dus niet samen bezocht kan worden.
  • Als de aanbieder direct geld vraagt vooraleer het pand te bezichtigen, kan u er zeker van zijn dat het om oplichting gaat.
  • Doe geen enkele betaling voor u het pand effectief bezocht heeft. Bij een normale gang van zaken wordt de financiële kant van de overeenkomst op het einde geregeld. Aarzel ook nooit om een notaris te raadplegen.
  • Meld ieder verdacht zoekertje bij de immowebsite.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel