Te huur vastgoedfraude

De laatste jaren komt huurfraude steeds vaker voor op de vastgoedmarkt. Kandidaat-huurders die een woning zoeken, worden het slachtoffer van fraudeurs die in werkelijkheid helemaal geen te verhuren woning bezitten. Waakzaamheid is dus geboden!

Hoe gaan deze fraudeurs te werk?

Ze stelen de foto’s van een bestaand aanbod vastgoed en doen alsof ze de eigenaar zijn. Aan geïnteresseerde kandidaat-huurders wordt gevraagd om een voorschot of het volledige bedrag te betalen.

Enkele tips:

  • Wees voorzichtig indien de verhuurder zich uitdrukt in een andere taal dan die van het zoekertje en er alleen via mail gecommuniceerd kan worden.
  • De fraudeur zal wellicht meedelen dat hij/zij zich in het buitenland bevindt en de woning dus niet samen bezocht kan worden.
  • Als de aanbieder direct geld vraagt vooraleer het pand te bezichtigen, kan u er zeker van zijn dat het om oplichting gaat.
  • Doe geen enkele betaling voor u het pand effectief bezocht heeft. Bij een normale gang van zaken wordt de financiële kant van de overeenkomst op het einde geregeld. Aarzel ook nooit om een notaris te raadplegen.
  • Meld ieder verdacht zoekertje bij de immowebsite.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reĆ«le behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel