Rijhulpsystemen: onmisbare bondgenoten!

Parkeerhulp (Park Assist System)

Achteruitparkeren blijft toch voor velen van ons een lastig manoeuvre. Gelukkig vergemakkelijkt de parkeerhulp onze taak door ons te verwittigen als er obstakels aanwezig zijn. Geluids- of visuele signalen zorgen ervoor dat we schade tijdens het parkeren of het uitvoeren van manoeuvres, kunnen voorkomen. Sommige van deze systemen helpen de bestuurder zelfs een parkeerplaats te vinden en de manoeuvres uit te voeren om op die plaats te parkeren.

De parkeerhulp is dus meer dan een leuk gadget! Met dit systeem heeft u, bij wijze van spreken, een extra paar ogen aan boord.

Aandachtsassistent (Attention Assist)

Een dipje? Uw oogleden worden zwaar? Dan is het tijd voor een pauze! Indien u geen copiloot heeft om u tot de orde te roepen, zal de vermoeidheidsdetector deze taak op zich nemen. Dit rijhulpsysteem detecteert vermoeidheid, gaat na of de bestuurder niet indommelt en vraagt u zelfs om een pauze te nemen vooraleer het te laat is.

Even onoplettend? Met dit ‘ik-hou-u-wakker’-systeem verkleint u uw kans op ongevallen aanzienlijk.

Noodstopbekrachtiging (Automatic Emergency Braking)

Dit systeem zet in nood de remmen automatisch in werking en werkt onafhankelijk van de bestuurder. Het is voorzien van sensoren en berekent hiermee niet alleen uw snelheid maar ook de afstand tot een obstakel. Indien er een acuut gevaar op botsing is, wordt de noodstopbekrachtiging geactiveerd.

En ook al schrikt het geluid van de noodstopbekrachtiging u soms een beetje af, het werkt pas optimaal als u bij een noodstop vol op het rempedaal gaat staan.

Met dit systeem wordt de kans op een ongeval sterk verminderd!

Dodehoeksignalisatie (Blind Spot System)

De dode hoek is het gebied dat u als bestuurder, zelfs met behulp van spiegels, net niet kan zien. Gelukkig houdt de dodehoeksignalisatie de zijkanten én de achterkant van de wagen in het oog tijdens het rijden. Het systeem helpt de bestuurder om in alle veiligheid van rijstrook te veranderen door hem via lichtsignalen op de achteruitkijkspiegels te waarschuwen wanneer een voertuig zich in zijn dode hoek bevindt.

Enkele jaren geleden enkel een hebbeding voor luxewagens, maar ondertussen steeds meer toegepast op talrijke andere modellen.

Proactieve snelheidsregelaar (Adaptive Cruise Control)

Bent u het beu om constant te remmen en te versnellen op de autostrade? Is uw kind wagenziek omdat u veelvuldig remt en optrekt? Dan is de proactieve snelheidsregelaar iets voor u! Dit systeem past de snelheid van de wagen aan zodat automatisch voldoende afstand wordt gehouden met de voorligger. Erg nuttig bij files want met dit systeem kunt u bijvoorbeeld uw rechterbeen even laten uitrusten!

Rijstrookondersteuning (Lane Support)

We kennen het allemaal: ’s ochtends met kleine oogjes en net niet knikkebollend naar het werk rijden, de kids die op de achterbank zitten te spelen, een leuke etalage, … We zijn snel afgeleid. Dreigt u daardoor van de rijstrook af te wijken, dan krijgt u een waarschuwing (gaande van een geluidssignaal of een trillend stuur tot een vibrerende bestuurdersstoel). Deze trilwaarschuwing, bij het verlaten van de rijstrook, kan worden gekoppeld aan een 'Lane Keeping Assist'. Deze laatste kan autonoom het traject van uw voertuig corrigeren in het geval u zelf niet of niet snel genoeg reageert

 


Promo Autosalon 2018:
tot 15 % korting op de premie burgerlijke aansprakelijkheid (BA) en omnium!

Is uw wagen uitgerust met één of meerdere rijhulpsystemen? In het kader van het Autosalon 2018 beloont AXA u met interessante kortingen op uw premie BA en omnium, voor zover u deze waarborg koos*:

Raadpleeg de voorwaarden en de 6 rijhulpsystemen die AXA in aanmerking neemt op axa.be of praat erover met uw makelaar.

Contacteer mij!

*Aanbod onder voorwaarden, enkel geldig van 18/12/2017 tot en met 31/03/2018.

 

 

 

 

 

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel