Registreer jouw waardevolle bezittingen!

Het merk, het type, de kleur en het serienummer zijn onontbeerlijk bij een registratie, net als het aankoopbewijs van het voorwerp in kwestie. We raden je aan om zoveel mogelijk gegevens te bewaren:

Smartphones, tablets, …

Multimediatoestellen kan je beveiligen via tracking-apps (vb. Where’s my droid, zoek mijn iPhone, etc.). Daarnaast zijn het merk/type/kleur, serienummer, simnummer, IMEI-nummer en MAC-adres, de te bewaren gegevens.

Voor een digitaal fototoestel houd je best ook een digitale foto bij die genomen werd met het toestel.

Televisietoestel, espressomachine, huishoudtoestellen, …

Voor deze elektrische toestellen is het zeer belangrijk om het merk, het type, de kleur en het serienummer te noteren.

Auto’s en andere voertuigen

De belangrijkste informatiebron voor het opsporen en identificeren van een voertuig, zijn het chassisnummer, de nummerplaat, een kopie van de boorddocumenten en bovenal foto’s. Foto’s van specifieke details of kenmerken van het voertuig, vergemakkelijken het werk van de politie.

Sieraden en kunstwerken

Kunst, juwelen en andere unieke verzamelobjecten worden ook best op foto vastgelegd. Denk hierbij steeds aan foto’s in kleur en foto’s van details en opvallende kenmerken. Ook een foto waarop je het juweel draagt kan zeer interessant zijn voor het onderzoek.

Nuttige nummers

  • IMEI-nummer: Met deze 15-cijferige code kan een smartphone of tablet opgespoord worden. Je vindt het terug onder de batterij, op de doos of door *#06# in te typen op je toestel.
  • simnummer: Dit nummer van 13 cijfers maakt iedere simkaart uniek. Het nummer staat op je simkaart en op de doos.
  • MAC-adres: Deze code vind je enkel terug in je toestel. Het is dus belangrijk dat je deze code na aankoop van je apparaat ergens noteert. Want eens het apparaat is gestolen, kan je de code niet meer achterhalen. Maakt het gestolen toestel verbinding met het internet? Dan kan dit toestel getraceerd worden aan de hand van het MAC-adres. 

 

Tip! Download de 1dagniet-app nu via Play Store voor Android of via App Store voor iOS. Naast de mogelijkheid om een risicoanalyse van je woning uit te voeren, kan je je waardevolle voorwerpen registreren in de registratiemap. Erg handig!

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel