Optimaliseer uw Individuele Pensioentoezegging (IPT) fiscaal!

Fiscale voordelen voor de vennootschap

Terwijl uw vennootschap via de IPT voor u een mooie pensioenspaarpot opbouwt, geniet ze ondertussen van de fiscale voordelen op de premies. De premies zijn namelijk als beroepskost aftrekbaar, als de 80%-regel wordt gerespecteerd tenminste.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • U krijgt een mooi kapitaal wanneer u met pensioen gaat, dat voordelig wordt belast.
  • Gaat u bouwen of verbouwen? Dan kan u een voorschot vragen op uw spaarreserve om deze plannen te financieren.
  • Stel de vennootschap gaat failliet, dan is het in de IPT opgebouwde kapitaal beschermd tegen schuldeisers.

Bereken uw pensioen

De 80%-regel berekenen

De 80%-regel berekenen vraagt wel wat expertise, u laat die best doen door uw verzekeringsmakelaar. Eenvoudig uitgelegd mag uw wettelijk en aanvullend pensioen samen niet hoger uitkomen dan 80% van uw laatste inkomen. Komt u hoger uit, zijn de stortingen van uw IPT niet langer fiscaal aftrekbaar waardoor deze formule aanvullende pensioensopbouw een pak minder interessant wordt. Spreek erover met uw verzekeringsmakelaar.

Het einde van het jaar is hét ideale moment om uw IPT-contract fiscaal te optimaliseren en nog fiscaal voordeel te genieten voor inkomstenjaar 2019!

De 80%-regel houdt rekening met een aantal factoren, zoals het brutojaarinkomen van het afgelopen jaar. Is uw loon gestegen, dan is het zeker en vast de moeite om uw persoonlijke situatie voor het einde van uw boekjaar met uw makelaar te bespreken. Want als uw loon omhoog gaat, kan uw premie opgetrokken worden en is uw fiscaal voordeel uiteraard ook groter. Haal dus fiscaal het meeste uit uw IPT-contract!

Simuleer uw pensioen

Contacteer een makelaar

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel