Netiquette

1. Aanvaard je elk vriendschapsverzoek?

Neen, want niet iedereen heeft even goede bedoelingen. Weet dat ook cybercriminelen bepaalde nepaccounts aanmaken om accounts te hacken.

2. Deel ik zoveel mogelijk informatie over mezelf?

Het is aan te raden om voorzichtig om te springen met persoonlijke gegevens. Zo houd je adressen, telefoonnummers en bankgegevens enkel en alleen voor jezelf.

3. Kan ik delen wat er reilt en zeilt in mijn leven?

Facebook en andere social media zijn geen dagboek. Bepaalde informatie kan gevoelig zijn en houd je dus best privé. Weet dat gedeelde zaken je anders kunnen blijven achtervolgen.

4. Ik kan via social media niet kwijt wat ik wil

Op social media geldt een soort van etiquette. Meningen zijn persoonlijk, maar kunnen anderen kwetsen. Ook een correcte spelling is belangrijk, net om misverstanden te vermijden.

5. Foto’s van mijn dronken vrienden zet ik niet op Facebook

De gulden regel is de oma-regel, nl. als je een foto niet bij oma op de kast zou zetten, post hem dan ook niet online. Eenmaal gepubliceerd blijft alles vindbaar, zodat je je erover zou kunnen schamen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Het kan na het lezen van bovenstaande tips dus geen kwaad om je privacyinstellingen te wijzigen en te bepalen wie wat te zien krijgt. En vergeet niet om je nadien af te melden op het sociaal medium waarop je actief bent.

 

LAR heeft The Legal Village ontwikkeld, een online dienstenplatform voor al je vragen of juridische problemen. Ga naar www.thelegalvillage.be en ontdek gratis advies voor deze praktische gevallen, gepersonaliseerde tips van onze experts en onze pasklare rechtbijstandsverzekering.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel