Met je gezin op skireis

De carnavalsperiode is ideaal om de skilatten boven te halen en te genieten van de verse sneeuw. Plezier en ontspanning: er is geen beter moment voor de kinderen om eens goed te ravotten. Maar een skireis organiseren is niet altijd eenvoudig als ouder: je moet voldoende uitstapjes organiseren om je kinderen bezig te houden, zorgen voor het juiste materiaal, je kinderen nauwlettend in de gaten houden als ze met de slee van de berg afdalen ... Zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Heb jij al aan alles gedacht? Om je een handje te helpen, hebben we alle aandachtspunten hieronder opgesomd.

Onze tips voor een geslaagde skireis:

1. Het is eindelijk zover! Enthousiast verlaat je je huis, vol ongeduld om de berglucht in te ademen, wanneer je plots tot het besef komt dat je ieders fleece bent vergeten. Herkenbaar? Onze eerste tip luidt dan ook: maak een 'checklist' om er zeker van te zijn dat je alles mee hebt: mutsen, sjaals, winterkousen, thermisch ondergoed, zonnebrillen, laarzen, halswarmers enz., maar ook alle nodige documenten voor je hospitalisatieverzekering en reisbijstand.

2. Bescherm je kinderen tegen de kou! Hoewel de temperaturen zachter zijn, moet je je schatjes nog altijd goed inpakken. En daarbij lever je beter geen half werk om de koude geen kans te geven (zoals vrieswonden)! Aangepaste kleding, hoofdbescherming en een stevig paar handschoenen zijn dan ook een echte must.

3. Huur of leen een degelijke skiuitrusting. Kinderen groeien zodanig snel dat het geen zin heeft om te investeren in een volledige uitrusting die ze vervolgens maar één seizoen kunnen dragen. Maar wat zeg je er in de plaats daarvan van om alles gewoon te huren of lenen?

4. Verzamel de nodige uitrusting om de veiligheid van de kinderen te garanderen: helmen (ze zijn absoluut noodzakelijk voor zowel kinderen als volwassenen), skimaskers aangepast aan het weer, handwarmers in geval van extreme kou en een lippenstift om brandwonden te voorkomen.

5. Let op voor een zonnesteek! Er is niets dat aangenamer is dan een beetje zonnebaden terwijl je van een heerlijke warme choco geniet, maar ook hier is mate belangrijk. Het is namelijk niet de bedoeling dat je gezicht zo rood wordt als een tomaat. Weet bovendien dat de huid van je kinderen gevoeliger is dan die van jou. Smeer hun armen en gezicht dus steeds goed in met zonnecrème om ze te beschermen tegen de uv-stralen die weerkaatsen op de sneeuw en daardoor straffer zijn.

6. Wees steeds op alles voorbereid met een EHBO-tas. De frisse berglucht doet zowel jong als oud deugd. Je kinderen zullen dus geen kans missen om erop uit te trekken, maar een ongeval is snel gebeurd. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen, is het geen slecht idee om de nodige spullen mee te nemen om wondjes te verzorgen: verbanden, pijnstillers, ontsmettingsmiddel ...

7. Voorbereiding is de sleutel tot succes! Het wordt aanbevolen dat je de kinderen inschrijft voor skilessen zodat ze de nodige techniek onder de knie krijgen en ze de basisregels op hellingen leren naleven.

8. Soms verloopt niet alles zoals gepland. Vergeet niet om een ​ongevallenverzekering privéleven af te sluiten: een onmisbare garantie om je helemaal gerust te stellen. De verzekering dekt ziekenhuiskosten, maar ook de gevolgen van het ongeval die voor een verblijf in het ziekenhuis hebben gezorgd. (bijvoorbeeld na een slechte val tijdens het skiën).

Nu je alle troeven in handen hebt om van je skireis een geslaagd avontuur te maken, rest er je enkel nog ten volle te genieten en te zorgen voor onvergetelijke herinneringen met je

Mijn gezin
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel