Laat uw garagebox niet onverzekerd achter

Informeer de makelaar

In veel gevallen wordt de garagebox als onderdeel van de woning gezien en is deze dus mee verzekerd in de brandverzekering van uw woning. Indien de garagebox zich bijvoorbeeld enkele straten verder bevindt, en dus niet aan de woning is gebouwd, zal de verzekeraar u vragen om de aanwezigheid én het adres van de garagebox expliciet te vermelden in het contract.U hoeft dus geen apart contract voor uw garage te onderschrijven.

Inboedel

De voertuigen in uw garage maken standaard geen deel uit van de gedekte inhoud van uw woonverzekering. Indien u geen omnium hebt onderschreven voor uw voertuig in het kader van uw autoverzekering, is het in vele gevallen nuttig om de goedkope optie ‘het gestalde voertuig’ te onderschrijven in het kader van uw woningcontract. Raadpleeg in ieder geval uw makelaar.

Preventietips voor uw garage

  1. Sluit uw garagebox steeds af, ook al bent u maar even weg.
  2. Laat de garagepoort niet openstaan. Anders kunnen gelegenheidsdieven zien wat er in de garage staat.
  3. Zelfs in de garage is het raadzaam om waardevolle spullen, zoals een fiets, te verankeren.
  4. Sla een praatje met de buren en spreek onderling af om de sociale controle te verhogen.

 

Op zoek naar een brandverzekering?
Doe een prijssimulatie en sluit uw verzekering online af.
U kunt altijd rekenen op het advies van uw makelaar.

Ontdek onze brandverzekering

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel