Laat je zien op de fiets!

Dit jaar is AXA partner van de preventieactie van de Fietsersbond rond fietsverlichting. De gelegenheid bij uitstek om enkele tips in herinnering te brengen zodat je je veilig in het verkeer kunt begeven met een goed verlichte fiets.

Welke 8 soorten verlichting zijn verplicht?

Je fiets moet verplicht uitgerust zijn met

  • een wit of geel licht vooraan;
  • een rood licht achteraan dat 's nachts bij helder weer vanop een afstand van minstens 100 meter zichtbaar moet zijn - deze twee lichten (vooraan en achteraan) mogen knipperen;
  • een witte reflector vooraan;
  • een rode reflector achteraan;
  • oranje pedaalreflectoren;
  • twee oranje reflectoren tussen de spaken van elk wiel of een witte reflecterende strook op de banden.

Moeten de lichten (altijd) vastzitten op je fiets?

De lichten moeten niet verplicht op je fiets zitten. Je mag ze ook op je kledij of rugzak bevestigen.

Wanneer moet je verlichting aan?

Je fietsverlichting moet aan vanaf het vallen van de avond tot het aanbreken van de dag. Overdag moet je fietsverlichting enkel aan als de zichtbaarheid minder dan 200 meter is door onder meer mist of regen.

Wacht niet langer en ga aan de hand van deze checklist na of je fiets in orde is en breng hem in orde als dat niet het geval is. Op die manier kun je zelfs in de herfst of de winter in alle veiligheid blijven fietsen.

Lichten aan en fiets verzekerd = fietser beschermd!

Beschik je over alle nodige verlichting en zijn al je fietslichten aan? Dan ben je uitstekend uitgerust om gevaar te voorkomen. Voorkom je ook graag andere risico's of wil je graag bijstand bij problemen? Neem dan zeker contact op met je makelaar of surf naar axa.be om een verzekering te vinden waarmee je jezelf, je fiets of ander zacht vervoermiddel (elektrische step, hoverboard, segway, monowheel …) kunt beschermen.

 

Mijn mobiliteit
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel