Laat het brandrisico niet de bovenhand nemen!

Elk slachtoffer ten gevolge van een woningbrand is er één teveel. Naast de vele tips die er bestaan om een woningbrand te vermijden, is het belangrijk om ook rekening te houden met situaties waarin de woning ontvluchten de enige overblijvende optie is.

Afgesproken vluchtplan!

Ga er nooit van uit dat het u nooit kan overkomen. Denk daarom eens met het gezin na over de te nemen vluchtroute bij een brand en stel een vluchtplan op. Is de vluchtroute vrij (vb. ligt er speelgoed op de trap of in de gang)? Weet ieder gezinslid wat te doen? Wie zal de hulpdiensten (112) verwittigen? Liggen reservesleutels binnen handbereik? Is er een alternatieve vluchtroute? Zorg tot slot voor een zaklamp, spreek een verzamelplaats af en houd regelmatig een evacuatieoefening.

Rookmelders

Het kan niet genoeg worden benadrukt: het installeren van rookmelders is van levensbelang. Tijdens uw nachtrust nemen de rookmelders de reukzin over. Plaats ze óveral in huis, behalve in ruimtes als de garage, de keuken of de badkamer, waar er door bepaalde warmtebronnen een vals alarm zou kunnen ontstaan. Voer ook maandelijks testen uit.

Elektrische toestellen

Denk eraan dat elektrische toestellen brand kunnen veroorzaken. Al te vaak worden toestellen ook ’s nachts opgeladen of laten we ’s nachts de wasmachine haar werk doen. Stuk voor stuk aandachtspunten die u best meeneemt in de installatie van rookmelders. Een veelgehoord advies is om geen enkel elektrisch toestel ’s nachts te laten werken of tijdens de afwezigheid van de bewoner(s). 

Doe gratis een beroep op een brandpreventieadviseur via deze link!

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel