Kom jij later rond met je pensioen?

Bereken je pensioentekort en ontdek hoeveel je extra kan sparen.

Als je met pensioen gaat, ga je je tijd anders inplannen. Je wil meer genieten van het leven en besteedt meer tijd aan hobby’s of reizen, uit eten gaan … allemaal heel leuk, maar het kost ook wel wat.

Met een gemiddeld nettopensioen van 1 318 euro per maand, zal je als gepensioneerde alleenstaande helaas een deel van je plannen mogen opbergen. Zeker als je weet dat een gepensioneerde vandaag gemiddeld 1 704 euro per maand uitgeeft aan huishouden, verzorgingsproducten, eten en drinken, cultuur, vrije tijd, transport... Een gepensioneerd koppel zit qua uitgaven zelfs aan 2 670 euro gemiddeld.

Maar misschien is dit helemaal niet het geval. Misschien is je woning binnenkort afbetaald, heb je geld geïnvesteerd in een belegging of heb je op een andere manier voor een spaarpotje gezorgd. Misschien doe je zelfs al aan pensioensparen of langetermijnsparen. Dan ben je alvast goed bezig!

Sowieso is het belangrijk om wat geld opzij te zetten zodat je zorgeloos kan genieten eens je met pensioen bent.

Om te weten hoeveel je moet sparen, is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel je denkt nodig te hebben later. Als je dat bedrag vermindert met je wettelijk pensioen krijg je je pensioentekort.

Bijvoorbeeld: een gepensioneerde geeft per maand gemiddeld 1 700 euro uit maar krijgt slechts een pensioen van 1 200 euro.  Da’s een dus gemiddeld pensioentekort van 500 euro per maand. Niet weinig hé?

Wil je weten hoe groot jouw pensioentekort is en hoe je dat kan verkleinen door nu al te sparen?

Doe de simulatie en krijg een zicht op jouw persoonlijke financiële situatie na je pensioen. Ontdek er ook welke stappen je kan ondernemen om jouw pensioentekort te verminderen.

Hoe meer vragen je invult, hoe concreter het resultaat is. Om zo’n correct mogelijke simulatie te doen, hou je dus best al wat gegevens bij de hand zoals:

  • een overzicht van kapitaal op eventuele beleggingen of spaarboekjes
  • een overzicht van eventuele levensverzekeringen, groepsverzekeringen enz.
  • hoeveel je nu al maandelijks of jaarlijks spaart via pensioensparen, langetermijnsparen of een VAPW
Mijn gezin
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel