Kom alles te weten over teleconsultatie!

Voldoet u aan de voorwaarden of wilt u meer weten over deze dienst? Kom in 10 vragen alles te weten over teleconsultatie:

1. Wat is teleconsultatie?

Dankzij teleconstulatie kunt u via video een huisarts raadplegen. Deze dienst is beschikbaar in België en in het buitenland, in het Frans en in het Nederlands.

2. Wanneer is de dienst teleconsultatie beschikbaar?

De dienst is wereldwijd en de klok rond telefonisch bereikbaar. Als u graag gebruik wilt maken van teleconsultatie, kunt u op een moment naar keuze een dokter raadplegen.

3. Wat hebt u daarvoor nodig?

U moet beschikken over een smartphone, tablet of laptop met camera en internettoegang.

4. Hoeveel kost een teleconsultatie?

De dienst is inbegrepen in de hospitalisatieverzekering van AXA.

5. In welke situaties kan deze dienst van pas komen?

Teleconsultatie dient niet ter vervanging van het contact met uw huisarts, maar vormt daar een goede aanvulling op. Met de adviezen die u via teleconsultatie krijgt, kan de dokter u geruststellen en begeleiden als u bijvoorbeeld twijfels hebt over de gezondheidstoestand van een kind.

6. Wie zit er achter deze teleconsultatie dienst?

In eerste instantie zal een verpleegster u telefonisch enkele vragen stellen als voorbereiding op de consultatie. Daarna wordt u doorverbonden met de dokter.

7. En wat als u belt voor een noodgeval?

De verpleegster en/of dokter bepalen of het al dan niet om een noodgeval gaat. Als dat het geval is, zullen ze u doorverwijzen naar de spoeddiensten.

8. Is er een link met uw medisch dossier?

Na de raadpleging wordt er een medisch verslag van het gesprek bij uw medisch dossier gevoegd.

9. Kan ik een doktersattest krijgen?

Nee, de dokter geeft u een diagnose, advies en, indien nodig, een referentie.

10. Hoe zit het met uw privacy en uw persoonsgegevens?

De digitale raadpleging vindt plaats in een beveiligde omgeving waarbij alle kwaliteitsprotocollen en toelatingen in acht worden genomen die ook gelden bij een fysieke raadpleging.

Mijn gezondheid
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel