Kies voor veilig speelgoed!

 1. Koop nooit speelgoed aan zonder CE-markering. Dat symbool geeft aan dat het speelgoed aan de essentiële veiligheidseisen voldoet, die van toepassing zijn binnen de Europese Unie.
   
 2. Kijk of het speelgoed aangepast is aan de leeftijd van het kind. Er moet vermeld staan voor welke leeftijdscategorie het aanbevolen is (vb. niet geschikt voor kinderen van 0-3 jaar).
   
 3. Vertrouw op uw gezond verstand en ga na of het speelgoed daadwerkelijk geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar. Verstikking is de meest voorkomende doodsoorzaak met speelgoed. Het bevat dus bij voorkeur geen kleine, inslikbare deeltjes.
   
 4. Controleer of er een serie- of modelnummer vermeld staat op het speelgoed om de identificatie van het speelgoed mogelijk te maken.
   
 5. Laat speelgoed dat voor te veel lawaai zorgt, links liggen. Het kan bij kinderen gehoorschade veroorzaken.
   
 6. Controleer of de aanwezige batterijen buiten het bereik van kinderen opgeborgen zitten.
   
 7. Wees er zeker van dat het speelgoed van een erkende (web)winkel komt. Let op met tweedehands- of beschadigd speelgoed!
   
 8. Denk eraan het adres van de fabrikant en/of invoerder te controleren. Dit moet vermeld staan. Een website is in dit geval géén adres.
   
 9. Wantrouw speelgoed met een eigenaardige of sterke geur. Het kan immers wijzen op chemische stoffen. Opletten!
   
 10. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing en let op eventueel vermelde waarschuwingen. 

 

Raadpleeg de lijst van de FOD Economie, met specifieke waarschuwingen, boodschappen en informatie voor bepaalde categorieën speelgoed.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel