Kerstcadeautjes zoeken nieuwe eigenaar

Een te sterk parfum, producten voor in bad (die eigenlijk dienen voor onder de douche), een te klein kledingstuk, een boek in tweevoud... : misschien zitten er dingen bij die u kreeg als kerstcadeau en nu blijven rondslingeren. U bent misschien geneigd om deze door te verkopen op een tweedehandssite in de hoop dat u er iemand anders gelukkig mee maakt, wetende dat nieuwe spullen het doorgaans populairder zijn. Maar let op, want niet iedere koper heeft goede bedoelingen...

Verkoop slim

Wees voorzichtig en houd enkele tips in het achterhoofd, indien u met een gerust hart uw spulletjes wenst te verkopen op tweedehandssites:

  • Bekijk het profiel van de koper/verkoper en controleer de reputatie van de koper/verkoper aan de hand van waarderingen, gegeven door anderen;

  • Ga beter niet in op contactopnames in het Engels;

  • Wanneer er een deal wordt beklonken, spreek dan bij voorkeur af op een publieke plaats. U kent de koper/verkoper immers niet persoonlijk;

  • Vooraleer u iets per post verstuurt, wacht u af vooraleer de koper het geld heeft gestort;

  • Geeft u toch uw adres, vertel er dan niet bij wanneer u niet thuis bent en zeker niet wanneer u met vakantie vertrekt. 

De politie als reddingsboei

Wanneer u daadwerkelijk opgelicht bent, doet u aangifte bij de politie. Daarvoor neemt u een afdruk mee van de advertentie, eventuele contactgegevens van de tegenpartij, uw bewijs van betaling en een bewijs dat u bent opgelicht (houd zeker eventuele mailverkeer met oplichter bij).


PS : weet u dat de rechtsbijstandsverzekering van LAR u ook beschermt bij alles wat u doet op digitaal vlak, bijvoorbeeld wanneer een dubieus persoon misbruik maakt van uw bankgegegevens? Klik hier om er meer over te weten. 
 

Meer preventietips?

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel