Je huis opruimen? We leggen je uit waarom

Je leefruimte optimaliseren en zo praktisch mogelijk organiseren maakt alles aangenamer en zou zelfs onnodige stress vermijden. Ontdek enkele nuttige tips om je kamers vlotjes te ordenen.

Home Organizing, waisda?

Home Organizing, een trend uit Japan, is een concept waarbij het opruimen ons helpt het hoofd leeg te maken.

Marie Kondo is een bekende Japanse consultant gespecialiseerd in opruimen en persoonlijke ontwikkeling. In haar boek en verschillende videos belooft ze dat het reorganiseren van je huis je geest zal verlichten. Maar pas op, beter georganiseerd willen zijn in een overvol huis heeft geen zin. Alles start met het opruimen van je woonruimte. Pas dan ontdek je het potentieel en de ruimte die je huis kan bieden.

Hier zijn een paar regels die je kunnen helpen om een geweldige Home Organizer te worden!

1. Sorteren en weggooien

Weggooien is onvermijdelijk. Anders verplaats je alleen maar het probleem, dat wil zeggen de rommel.

2. Groepeer je spullen per categorie

Verzamel soortgelijke voorwerpen en sorteer ze op basis van hoe vaak je ze gebruikt. Hou er rekening mee dat hoe minder dingen je hebt, hoe meer je ze gebruikt. Less is more! Waarom zou je dat wafelijzer dat je als huwelijksgeschenk kreeg bijhouden als je een hekel hebt aan bakken?

3. Plooien, plooien en nog eens plooien

Om meer ruimte te besparen, waarom niet de KonMari-vouwmethode proberen die ook door onze Japanse experte wordt aanbevolen? Een techniek waarmee je een massa aan kleerhangers vermijdt en elke ochtend tijd wint omdat je je niet meer moet afvragen wat je gaat dragen om te werken.

4. Elk ding op z’n plaats

Denk na over de praktische kant van elke plaats en hou spullen die je vaak gebruikt binnen handbereik.

Veel succes!

Mijn woning
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel