Inbraken in de wijk? Hier waakt mijn buur!

Naast sociale controle, bestaan er nog enkele andere tips waaraan je misschien nog niet eerder hebt gedacht:

  • Organiseer een leuk feest, een barbecue of een andere activiteit voor de buurt en leer zo je buren beter kennen. Op die manier kun je bij elkaar een oogje in het zeil houden.
  • Start een Facebookpagina of WhatsApp-groep voor je straat of buurt en deel informatie en tips tegen inbraken.
  • Verken grondig de buurt of wijk. Weet bijvoorbeeld waar eventuele sluipwegen zich bevinden.
  • Spreek jouw wijkagent aan en vraag wat de goede gewoonten zijn om inbraken te voorkomen.
  • Breng ook meteen de lokale politie op de hoogte als je vakantieplannen hebt. Je kan gratis toezicht vragen aan de politie terwijl je van je vakantie geniet.

Indien u iets verdachts opmerkt in uw straat of buurt, neem dan onmiddellijk contact op met de politie via het nummer 101. Zelfs als u niet zeker bent! Voorkomen is beter dan genezen! Probeer indien mogelijk, foto’s te nemen van de verdachte persoon of het verdachte voertuig en bezorg dit alles aan de politie voor verder onderzoek.

 

[1] https://www.1dagniet.be/

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel