Ik verhuis. Verhuist mijn brandverzekering mee?

Dubbel verzekerd tijdens verhuisperiode

Vaak verhuizen we nog vóór de officiële verhuisdatum, al een deel van de inboedel. Zodra de verhuisplannen echter concreet zijn, is het belangrijk dat de verzekerde de verhuisdatum doorgeeft aan zijn of haar makelaar.

Ben je dit uit het oog verloren? Geen paniek. De meeste verzekeraars voorzien een verhuisperiode waarin de brandverzekering geldig is voor zowel het oude als het nieuwe adres. De periode waarop deze dubbele bescherming ingaat, begint vanaf de start van de verhuis en beslaat meestal tussen de 30 en 90 dagen.

Eens deze overgangsperiode is verstreken, is het echter noodzakelijk dat jouw verzekering ook officieel naar de nieuwe woning werd overgezet. Dat is erg belangrijk, omdat jouw verzekering moet worden aangepast aan de kenmerken van de nieuwe woonst. 

Hebt u dus verhuisplannen: breng je de makelaar op de hoogte. Hij kan je aangeven wat de overgangsperiode voor jouw contract betreft en het nodige doen om uw verzekering aan de nieuwe situatie aan te passen

Ik koop mijn woning, maar kan er niet meteen intrekken

Je wordt eigenaar van een nieuwe woning, maar je spreekt met de vorige eigenaars af dat zij nog enkele maanden in de woning mogen wonen. Of de nieuwe woning is niet instapklaar en je verkiest om deze eerst op te knappen.

In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat je de hierboven vermelde overgangsperiode overschrijdt en zal het bijgevolg nodig zijn om zowel een verzekering voor de oude woning als de toekomstige woning af te sluiten.

Verhuis naar buitenland?

Op de datum van de definitieve verhuis naar het buitenland, loopt de verzekering af. Reden: is geen Belgisch grondgebied. Ook hier is het echter belangrijk zich goed te informeren bij de makelaar.

 

Op zoek naar een woonverzekering?

Simuleer uw prijs en verzeker u online. U kan altijd rekenen op het advies van uw makelaar.

Ontdek onze woonverzekering

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel