Ik heb medische bijstand nodig!

De Belgische sociale zekerheid bestaat onder meer uit een verzekering voor ziektekosten. Iedere Belg moet een ziekteverzekering hebben en zich dus aansluiten bij een erkend ziekenfonds.   

  • Let wel: deze dekt een beperkt aantal kosten en meestal niét wereldwijd. Informeer je dus best op voorhand over de precieze dekkingen. Een bijkomende reisbijstandsverzekering, hospitalisatieverzekering en verzekering ambulante zorgen zijn aan te raden.   
  • Reis je naar een land waarvoor een negatief reisadvies gegeven werd, dan ben je niet verzekerd bij ziekte of ongeval. Bekijk hier het reisadvies voor je beoogde bestemming.  
  • Ga na welke documenten je moet meenemen. Zo is er de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) die je gratis kan afhalen bij je ziekenfonds en aantoont dat je in orde bent met de ziekteverzekering. Op die manier kunnen de medische kosten worden vergoed.   
  • Vergeet ook het telefoonnummer van je huisarts niet. Hij of zij heeft immers rechtstreeks toegang tot je medisch dossier.  
  • Het is van essentieel belang dat u zich aan de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen blijft houden, waar u ook bent, want zelfs vandaag de dag zijn er nog steeds 165.000 nieuwe besmettingen per dag in de wereld en bestaat de kans dat je al snel in quarantaine terecht komt.  

Zoals hierboven vermeld, zijn een bijkomende reisbijstandsverzekering, hospitalisatieverzekering en verzekering ambulante zorgen aangeraden.   

Tijdens de zomervakantie, biedt AXA haar klanten die in het buitenland verblijven, Doctors Online aan. Volledig gratis en handig om een dokter die je taal spreekt via video te kunnen raadplegen. Hij kan je bijvoorbeeld helpen om een bepaald medicijn in een andere taal te benoemen. Zo weet je meteen wat de Griekse variant is van een doosje Dafalgan.  

Praat erover met jouw verzekeringsmakelaar of klik hier voor meer informatie!  

Ontdek onze andere tips voor een zalig veilige zomer. Klik hier!

 

Mijn gezin Mijn gezondheid
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel