Hoe uw bestand maken tegen alle weersomstandigheden?

Om u te beschermen tegen kou

Gedurende de winter, kan uw gas- en elektriciteitsfactuur flink de pan uit swingen indien uw woning niet weerbestendig is. Vooraleer de kou zijn intrede doet, loont het de moeite om rekening te houden met enkele aspecten:

  • Kies voor een modernere verwarmingsketel. Met een nieuwe boiler zal u geld kunnen besparen. Als uw huidige verwarmingsketel meer dan 15 jaar oud is, dan zou investeren in een nieuw exemplaar rendabel kunnen zijn. Met een condensatieketel zou u ongeveer 25 % kunnen besparen op uw energiefactuur en u hebt minder kans dat ze u in de steek laat tijdens een koudegolf.
  • Isoleer uw leidingen. Niemand zit te wachten op bevroren of gebarsten leidingen tijdens de koude wintermaanden. Zorg er dus voor dat uw leidingen goed geïsoleerd zijn zodat ze niet bevriezen.
  • Isoleer uw zolderverdieping. Als dat nog niet gebeurd is, gaat wellicht 50 % van de warmte in uw woning de atmosfeer in. Een goede isolatie garandeert meer comfort, een lagere energiefactuur en maakt uw woning waardevoller als u ooit een verkoop overweegt.

Om het hoofd koel te houden tijdens de zomer

De meeste voorzorgen die u hebt genomen om uw woning te wapenen tegen de kou, zouden ook nuttig moeten zijn tijdens de zomermaanden - de isolatie van uw zolder helpt ook om tijdens de zomer de warmte buiten te houden. Nog een andere tip waarmee u het hoofd letterlijk koel kan houden.

  • Installeer zonwering of wanneer uw woning naar het zuiden gericht is, doet u er beter aan om op warme dagen de gordijnen gesloten te houden.

Vermijd ongemakken van vochtigheid

Wanneer u uw woning beschermt, denk ook aan vochtigheid of het insijpelen van water. Er bestaan enkele preventieve maatregelen om uw woning droog te houden (ook al regent het pijpenstelen).

  • Reinig uw dakgoten. De herfstbladeren kunnen de afvoer zodanig blokkeren, dat het water langs de gevels naar beneden stroomt, water insijpelt en er op die manier vochtproblemen kunnen ontstaan. Reinig ze minstens jaarlijks!
  • Laat uw dak controleren aan het einde van zomer om te kijken of er geen dakpannen ontbreken, aangezien dat een probleem zou kunnen vormen bij nat of winderig weer. Herhaal de controle aan het einde van de winter, om zeker te zijn dat er niets is losgerukt. 
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel