Hoe beschermt u uw woning tegen ijzel en koude?

Leidingen die barsten, een lek in het dak, insijpeling langs ramen en deuren... Het winterweer kan heel wat schade berokkenen, vooral als uw woning al wat ouder is. Om dat te voorkomen, moet u 2 woorden onthouden: “thermische isolatie”. Ze belet dat er warmte verloren gaat, dat er koudebruggen ontstaan en dat er vocht in uw woning binnendringt. Kort gezegd zullen enkele renovatiewerken voorkomen dat u na de winter herstellingen moet laten uitvoeren. En ze zullen bovendien uw comfort verhogen.

Waarop moet u focussen bij de renovatie?

Het dak

Warmte gaat vooral verloren via het dak en het dakgebinte. Het dak goed isoleren is dus de eerste prioriteit. U kunt de isolatie van het onderdak renoveren met isolatiemateriaal in houtvezel of isolatiemateriaal uitstrooien over de vloer van de zolder.

De muren

Door de muren te isoleren houdt u in de winter de warmte binnen en bent u beschermd tegen de warmte in de zomer. Als u uw gevel wil laten renoveren, kies dan voor thermische isolatie aan de buitenkant met een stijf isolatiemateriaal in houtvezel. Dat is het beste middel om koudebruggen te voorkomen. Staan die werken niet op uw planning, dan kunt u de muren ook aan de binnenkant isoleren, maar dat is minder efficiënt en verkleint de ruimte.

Ramen en deuren

Ramen en deuren mogen geen koude doorlaten. Ze vervangen is de ideale, maar ook de duurste oplossing. Als u niet over het benodigde budget beschikt, zijn er ook alternatieve oplossingen:

- dikke gordijnen voor de openingen plaatsen

- dichtingen aanbrengen op de kaderranden die door de vleugels worden vastgeklemd wanneer de deuren en ramen worden gesloten

- isolatiefolie op de ramen kleven

- isolerende rolgordijnen installeren

De leidingen van de verwarming

Slecht geïsoleerde leidingen zorgen voor een hoog verbruik van huisbrandolie…en kosten dus geld!.. Maar er is goed nieuws: de investering in isolatie van de leidingen is in maximum een jaar afgeschreven en dat maakt deze maatregel nog rendabeler. Hoe doet u dat? Gewoon met mineraalwol of polyethyleen.

Contacteer ons
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel