Het waarom van winterbanden

Met de winter in aantocht, draaien de bandencentrales op volle toeren. Duizenden automobilisten voorzien hun voertuig immers van winterbanden. In tegenstelling tot België, zijn winterbanden in buurlanden als Duitsland en Luxemburg verplicht.

Wie zich winterbanden aanschaft, maakt een verstandige keuze omwille van deze redenen:

  1. Een betere grip in alle winterse weersomstandigheden

  2. De remafstand is veel korter

  3. Het profiel van winterbanden is aangepast om regen of sneeuw vlot af te voeren

  4. Uw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers neemt toe

  5. De meerkost van een winterband wordt gecompenseerd doordat zomerbanden langer meegaan

Winterbanden zijn zeer geschikt bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius. Wanneer de lente opnieuw in het land is en de temperaturen weer stijgen, kunt u opnieuw op zomerbanden overschakelen. Bij warmere temperaturen slijten de winterbanden immers sneller.

Blijf natuurlijk steeds - zomer, lente, herfst of winter - op uw snelheid letten.

Meer preventietips?

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel