Het pensioen van een zelfstandige: leven als God in Frankrijk of de broekriem aanhalen?

Het Belgisch pensioen in twee minuten

Het wettelijke pensioen, aanvullende pensioen, het VAPZ, de IPT of de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen, pensioensparen…

Klinken al deze woorden u bekend in de oren, maar weet u niet zeker wat ze betekenen?

Bekijk dan ons filmpje! De drie ‘pensioenpijlers’ worden er snel en eenvoudig uitgelegd. Om u bewust te maken van uw mogelijkheden om uw toekomst veilig te stellen, en omdat een verwittigd zelfstandige voor twee telt!

Hoe weet u wat uw pensioen wordt?

Afspraak op mypension.be  om te weten hoe het met uw eigen wettelijke pensioensituatie gesteld is.

In enkele klikken ontdekt u er of u al een aanvullend pensioen hebt opgebouwd via een VAPZ, IPT, POZ, groepsverzekering … U kunt nagaan hoeveel u al hebt gespaard en hoeveel de reserve bedraagt die u hebt opgebouwd in elk pensioenplan, over uw hele loopbaan.

U vindt er ook de verzekeraar en/of bankinstelling terug die uw pensioenreserve als loontrekkende en/of zelfstandige beheert.

Dankzij onze simulator kunt u ook zien welk bedrag u opzij kunt zetten, wat uw fiscaal voordeel is en hoeveel uw aanvullend pensioen zal bedragen!

Wat zijn de mogelijke formules om een aanvullend pensioen op te bouwen?

Afhankelijk van uw statuut als zelfstandige, bestaan volgende pensioenspaarformules:

De geconventioneerde zorgverleners kunnen ten slotte hun RIZIV-toelage gebruiken voor de opbouw van een aanvullend pensioen in de vorm van een sociaal VAPZ.

U kunt naast de mogelijkheden voor zelfstandigen, uiteraard nog steeds, zoals iedereen, sparen via de formules Pensioensparen en/of Langetermijnsparen.

Meer informatie nodig?

Aarzel niet om contact op te nemen met uw makelaar. Hij zal samen met u een ideaal pensioenspaarplan opstellen!

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel