Het kan spoken op uw factuur!

  • Op een gemanipuleerde factuur staat een waarschuwing voor “een gewijzigd rekeningnummer”;

  • Bewaar daarom de bankgegevens en ga na of het rekeningnummer wel overeenkomt met eerdere betalingen;

  • Vergelijk het rekeningnummer op de factuur met dat op de bestelbon;

  • Controleer of de verzenddatum niet té sterk afwijkt met de dag waarop u de factuur ontvangt;

  • Voorzichtig met facturen die u via e-mail ontvangt. Vaak is de opmaak van de mail erg waarheidsgetrouw, maar vallen criminelen via het mailadres door de mand. Via whois.com kunt u het IP-adres van de afzender nagaan;

  • Bij de minste twijfel is het raadzaam om de afzender van de factuur te contacteren of het daadwerkelijk om een echte factuur gaat.

Helaas merken slachtoffers de oplichting pas op wanneer ze een aanmaning krijgen van de oorspronkelijke en echte afzender. Via het meldpunt van de FOD Economie, kunt u elk geval van bedrog, fraude, misleiding of oplichting melden. 

 

Naast particulieren, lopen ook bedrijfsleiders risico. Bedrijfsterminals, laptops, smartphones en tablets verdienen een optimale bescherming. Vaak beschikken ze over een schat aan persoonlijke en vertrouwelijke informatie van de onderneming en de klant. AXA gaat voor gemoedsrust in het digitale leven van particulieren en professionelen.

 

Meer preventietips?

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel