Help! Ik mag het land niet binnen

  • Klik hier voor reisadvies voor een welbepaalde bestemming. 

  • Op luchthavens zal je temperatuur worden gemeten. Koorts? Dan vertrek je niet op vliegvakantie.  

  • Wees er je van bewust dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland de reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten. 

  • In het kader van Covid-19, vragen bepaalde landen buiten de Europese Unie om een bewijs van gezondheidsdekking voor te kunnen leggen om op hun grondgebied te mogen verblijven. Zo'n bewijs geeft een duidelijk overzicht van de dekkingen en hulpverlening die je geniet (hospitalisatie, repatriëring, eventuele hulpverlening in België en/of in het buitenland, enz.). Ben je bij AXA verzekerd? Dan kan je dit certificaat aanvragen via MyAXA Healthcare.  

    • Wist je dat je Thailand op dit moment niet binnenkomt zonder een verzekering tegen medische kosten met een minimum dekking van USD 100.000,00? 

    • Wist je dat alle buitenlanders bij aankomst in Cambodja een bedrag van 3000 USD dienen voor te schieten om de kosten te dekken van een verplichte Covid-19 test en andere mogelijke begeleidende of quarantainemaatregelen?  

  • Registreer gratis je reis voor vertrek op travellersonline.diplomatie.be. Doet zich in je land van bestemming een ernstige crisis voor (natuurramp, politieke crisis,…), dan zal de FOD Buitenlandse Zaken je makkelijker kunnen informeren en helpen.  

  • Kijk na of je een bepaald land wel binnen kan. Veel hangt ook af welke overeenkomst je thuisland heeft met je beoogde land van bestemming.  

Praat erover met je verzekeringsmakelaar of klik hier voor meer informatie! 

Ontdek onze andere tips voor een zalig veilige zomer. Klik hier!

Mijn gezin Mijn gezondheid Mijn mobiliteit
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel