GSM achter het stuur

Iedereen weet dat afgeleid worden door je gsm of smartphone tijdens het rijden één van de grootste gevaren is op de weg. Een simpel telefoontje plegen verhoogt tot wel 4 keer het risico om betrokken te raken bij een ongeval. Dit risico wordt alleen maar groter als je sms’t, op het internet surft of op Instagram scrolt. Je smartphone leidt je af van het verkeer, zorgt ervoor dat je ogen niet op de weg gericht zijn én houdt je handen van het stuur weg. Elke seconde die je op je telefoon besteedt, is een seconde waarbij je je niet op de weg concentreert. En één seconde onoplettendheid kan al voldoende zijn om een zwaar ongeval te veroorzaken.

Rijden met een gsm in de hand... wat zijn de regels?

We kunnen je maar 1 advies geven: gebruik je gsm/smartphone niet tijdens het rijden. Omdat we weten dat de verleiding groot kan zijn, vind je hier enkele tips over hoe je afleiding kan voorkomen door over te schakelen naar ‘auto-modus’.

  • Leg je smartphone buiten je bereik, bijvoorbeeld in het handschoenenkastje of in je handtas.
  • Activeer de functie ‘Niet storen’. Met deze functie kan je berichten, inkomende oproepen en meldingen blokkeren. Je kunt de functie zodanig instellen dat de oproepen van je favoriete contacten wel binnenkomen, je je gps kan blijven gebruiken en nog naar muziek kan luisteren.
  • Zet je smartphone op stil. Zo word je niet afgeleid door inkomende meldingen. Je kan je gps en je muziek blijven gebruiken.

Test je kennis met de Grote Verkeersquiz

Een goede kennis van de verkeersregels is essentieel om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen. Aangezien de verkeersregels regelmatig veranderen, is een kleine opfrissing geen overbodige luxe. In samenwerking met AWSR en de VSV, nodigt AXA je uit om deel te nemen aan “De Grote Verkeersquiz 2020” van 15 oktober tot 15 november 2020. Maak bovendien kans op één van de vele prijzen!

Een verzekering die veilig rijden beloont?

Jonge bestuurder = gevaar op de weg? Niet voor ons! Wij vertrouwen op jou en stellen je een gekoppelde autoverzekering voor die je voorzichtigheid beloont en in staat stelt  je rijstijl te perfectioneren. Daarnaast maken we binnenkort de versie 2.0 bekend van onze app. Hiermee kan je ook beloond worden als je je gsm niet gebruikt tijdens het rijden. Blijf dus op de hoogte!

Klik hier voor meer informatie of contacteer je makelaar.

Mijn mobiliteit
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel