Ga offline achter het stuur!

Heel wat Belgen geven toe hun smartphone te gebruiken achter het stuur. Volgens een studie van Vias maar liefst 1 Belg op 7! De kans op verkeersongevallen neemt exponentieel toe en het is strafbaar. Maar helaas lijkt dat onvoldoende af te schrikken. Toch kan het belang van een smartphoneloze autorit niet genoeg onderstreept worden. 

Enkele tips om een ongeval te vermijden:

  1. Doe de hoogdringende oproepen vóór je vertrekt.
  2. Er bestaan applicaties die mensen automatisch een berichtje sturen wanneer ze je proberen bereiken. Installeer er één!
  3. Vraag aan een passagier om oproepen en berichtjes te beantwoorden in jouw plaats.
  4. Maak bij lange ritten gebruik van de pauzes om berichtjes, oproepen ed. te beantwoorden.
  5. Denk aan de boetes die worden toegepast om het gebruik van de smartphone achter het stuur te bestraffen.
  6. Vertrouw niet op handsfree bellen. Handvrij bellen is niet minder gevaarlijk. De aandacht wordt immers afgeleid van het verkeer.
  7. Vraag of de persoon met wie je belt, zelf niet achter het stuur zit. Indien dat het geval is, kan je het gesprek op een ander moment voortzetten.
  8. Indien de verleiding te groot is, zet je jouw gsm beter uit of in vliegtuigstand vooraleer je vertrekt.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reĆ«le behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel