Financier de aankoop van uw woning door gebruik te maken van het kapitaal van uw pensioenspaarpot!

Als u bovendien een vennootschap hebt, hebt u daarbovenop misschien ook een individuele pensioentoezegging (IPT) afgesloten. Opnieuw een goede keuze, want dankzij deze aanvulling kunt u hogere bedragen storten dan met een VAPZ. En daar houden de voordelen niet op ...

Een voorschot nemen op uw VAPZ of uw IPT: het overwegen waard!

Laten we er het voorbeeld van Peter even bij nemen.

Peter, 43 jaar, maakt wel vaker de juiste keuzes. Zo heeft hij enkele jaren geleden, als aanvulling op zijn VAPZ, een IPT afgesloten. En onlangs besloot hij om met Lieselot te trouwen. Hun volgende stap als koppel? Een huis kopen! Dat warme nest is er dan wel, maar iedereen weet dat een huwelijk handenvol geld kost. Zo ook dat van Peter en Lieselot, waardoor ze een beetje door hun financiële reserves heen zitten.

Gelukkig heeft Peter het idee om het opgebouwde kapitaal van zijn IPT te gebruiken om een deel van deze aankoop te financieren (het was ook mogelijk met zijn VAPZ).

Voor het toegekende IPT-voorschot betaalt Peter eenmalig dossierkosten. Daarnaast koos hij ervoor om de intresten te laten kapitaliseren en ze dus pas wanneer het pensioenkapitaal uitgekeerd wordt, te betalen. Hij kon er echter ook voor kiezen om de intresten jaarlijks te betalen.

In tegenstelling tot een hypothecaire lening, betaalt Peter noch expertise, noch notariskosten of registratierechten voor het opnemen van het voorschot.

En laten we niet vergeten dat de aankoop van onroerend goed een uitstekende manier is om zich te verzekeren van een comfortabel pensioen doordat ze later geen huur moeten betalen.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel