Eenmaal het kot goed is verzekerd, kan het studentenleven pas echt beginnen!

Als ouders en student, moet u eveneens rekening houden met onvoorziene omstandigheden. Wat bij water- of brandschade? De brandverzekering kan in dit geval soelaas bieden. Voor de persoonlijke bezittingen die toebehoren aan de student, maar eveneens voor de aansprakelijkheden tegenover de verhuurder (schade aan het eigendom) of derden (schade aan anderen vb. kotgenoten en/of buren).

Aansprakelijkheden als huurder

Wat immers indien de student aansprakelijk wordt gesteld voor de schade door het brandje in de keuken, of voor de waterschade na het vergeten dicht draaien van de kraan. De huurder krijgt steevast de rekening gepresenteerd als er geen sprake is van overmacht. Indien de zoon of dochter nog bij de ouders thuis gedomicilieerd is, wordt zijn kot gelukkig veelal gratis gedekt door de brandverzekering die de ouderlijke woonst dekt.

Waarborg diefstal & familiale verzekering

Voorziet de brandverzekering ook dat de inboedel goed is verzekerd in geval van diefstal? Ook hier kan de diefstalverzekering van de ouderlijke woonst een dekking verlenen. Vraag steeds aan uw makelaar wat de verzekerde waarde bedraagt. Doorheen de studentenjaren nam het aantal elektronische toestellen op het kot van zoon of dochter toe. Een waarborg diefstal is een ultieme bescherming ingeval iets uit het kot wordt ontvreemd.

Een familiale verzekering tot slot komt tussen indien bijvoorbeeld de kotstudent een medestudent zou verwonden bij het koken.

 

Op zoek naar een woningverzekering?
Doe een prijssimulatie en sluit uw verzekering online af.
U kunt altijd rekenen op het advies van uw makelaar.
Ontdek onze brandverzekering

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel