Een goede verzekering om te genieten van de vakantie!

Wanneer de vakantie een nachtmerrie wordt

Luchthaven van Tenerife, 2 juli. De familie Janssen wacht al bijna een uur op hun bagage en moet dan tot de vaststelling komen: de bagage is zoek geraakt. Nadat ze de nodige papieren hebben ingevuld aan het klachtenloket, stapt de familie Janssen in een huurwagen om naar hun appartement te rijden. Ze hebben nog maar een paar kilometer afgelegd of ze worden opgeschrikt door een oorverdovend lawaai: een lekke band!

Na al deze pech beslissen ze even te gaan uitblazen op het strand. Alles gaat goed totdat Julie, de jongste dochter, struikelt over een zandkasteel en haar enkel verstuikt.

Kortom, deze vakantie begint in mineur maar gelukkig is de reisverzekering er om de familie Janssen bij te staan! 

Waarvoor dient de reisverzekering?

Op reis gaan, moet gelijkstaan aan plezier en ontspanning. En het is nog beter als je de zekerheid hebt dat je geholpen zult worden bij problemen. Het is juist de reisverzekering die u deze gemoedsrust geeft. Zij kan verschillende risico’s dekken:

1. De technische bijstand om het voertuig in het buitenland te laten herstellen, te zorgen voor een vervangwagen en/of een alternatief te vinden om zijn passagiers terug naar België te brengen. 

2. Personenhulp: ze kan de ziekenhuiskosten of andere kosten dekken bijvoorbeeld als het verblijf verlengd moet worden om medische redenen.

3. Verlies of diefstal van bagage.

4. In geval van overlijden van een dicht familielid in het land van herkomst, zorgt de verzekering voor een repatriëringsbijstand van zijn verzekerden.

5. Moet de reis om dringende redenen geannuleerd worden? De bijstandsverzekering betaalt de kosten terug.

Oplossingen op maat

Het voordeel van deze verzekering is ook de flexibiliteit die ze biedt! Je kunt namelijk risicodekkingen ‘à la carte’ kiezen en/of de bescherming aanpassen aan de soort reis die je maakt (korte, lange periode, Erasmus, enz.)

Meer preventietips?

Contacteer ons
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel