Een brandverzekering en een rieten dak gaan wel degelijk samen!

Bouwtechniek bepaalt brandveiligheid

De brandveiligheid van rieten daken is algemeen fel verbeterd. Aannemers raden steeds vaker een gesloten dakconstructie aan. Daardoor is er geen luchtcirculatie onder het dak, wat de brandveiligheid bevordert. Bij een open dakconstructie is er meer luchtcirculatie, maar rieten daken worden zodanig behandeld met verscheidene bouwtechnieken, dat het brandgevaar tot een minimum wordt herleid.

Wat verzekeraars betreft, weigert de ene een rieten dakbedekking te verzekeren, terwijl de andere wel een dekking aanbiedt, mits het betalen van een kleine meerpremie.

Geschikte aannemer

Het is dus belangrijk om bij aanvang van de bouw, een geschikte aannemer te vinden en om te checken of uw verzekeraar een rieten dak accepteert.

 

Op zoek naar een woonverzekering?

Simuleer uw prijs en verzeker u online. U kan altijd rekenen op het advies van uw makelaar.

Ontdek onze woonverzekering

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel