Een brandverzekering en een rieten dak gaan wel degelijk samen!

In de zoektocht naar de juiste dakbedekking, botsen we vaak op een uitgebreid assortiment. Eeuwen geleden waren rieten daken de regel, terwijl we ze tegenwoordig minder vaak opmerken. De bouwtechnieken zijn vandaag de dag sterk geëvolueerd, maar toch stellen verzekerden zich nog vaak de vraag hoe ze hun rieten dak kunnen verzekeren.

Bouwtechniek bepaalt brandveiligheid

De brandveiligheid van rieten daken is algemeen fel verbeterd. Aannemers raden steeds vaker een gesloten dakconstructie aan. Daardoor is er geen luchtcirculatie onder het dak, wat de brandveiligheid bevordert. Bij een open dakconstructie is er meer luchtcirculatie, maar rieten daken worden zodanig behandeld met verscheidene bouwtechnieken, dat het brandgevaar tot een minimum wordt herleid.

Wat verzekeraars betreft, weigert de ene een rieten dakbedekking te verzekeren, terwijl de andere wel een dekking aanbiedt, mits het betalen van een kleine meerpremie.

Geschikte aannemer

Het is dus belangrijk om bij aanvang van de bouw, een geschikte aannemer te vinden en om te checken of uw verzekeraar een rieten dak accepteert.

 

Op zoek naar een woonverzekering?

Simuleer uw prijs en verzeker u online. U kan altijd rekenen op het advies van uw makelaar.

Ontdek onze woonverzekering

 

Over AXA Belgium Blog