Domotica: enkele tips om aan de slag te gaan

Enkele verbonden voorwerpen die u dagelijks meer gemoedsrust geven

Er bestaan tal van intelligente voorwerpen die onderling kunnen communiceren om uw woning te beveiligen.

Schrik inbrekers af

Om te beginnen koopt u gewoon een verbonden lamp. Heel eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Deze lamp biedt u de mogelijkheid om uw lichten aan en uit te doen via uw gsm. Als u op vakantie vertrekt en bang bent dat inbrekers uw woning zullen binnendringen, volstaat het om deze lampen op afstand te activeren om te doen alsof u thuis bent.

Denk ook aan openingsdetectors onder uw deuren en ramendie u waarschuwen in geval van inbraak. Als u heel verstrooid bent, weet dan dat er ook verbonden sloten bestaan. Daarmee kunt u uw deuren openen zonder uw sleutels of een tijdelijke code versturen naar iemand, zodat die op het gewenste uur bij u binnen kan.

Vermijd schade

Om schade te vermijden sturen bepaalde rookdetectors alarmen als ze verdachte nevel opsporen. Dankzij waterlekdetectors wordt het ook gemakkelijk om het water uit te zetten, zelfs als u zich niet dicht bij de kraan bevindt, om zo lekken te voorkomen.

Draag zorg voor anderen

Het is voortaan mogelijk om bejaarden een verbonden armband te laten dragen. Zo wordt u gewaarschuwd als de drager van de armband valt. Op deze manier kunt u in geval van een probleem snel de hulpdiensten waarschuwen.

Om tot slot alle stress te vermijden als u ver van uw kinderen bent, bestaat er een knop ‘verbonden’ die u een melding stuurt als de kinderen thuiskomen van school. Eén enkele klik op de knop volstaat.

Dankzij domotica kan u dus heel wat dagelijkse zaken eenvoudiger maken.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel