Diefstal van juwelen

  • Dieven komen meestal binnen via de eerste verdieping. Beveilig hun geliefde inbraakzones (badkamer, slaapkamer, dressing) daarom met alarmdetectoren, die in verbinding staan met de alarmcentrale.
  • Bewaar uw juwelen in een kluis van een goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de kluis in de muur verankerd is en niet gewoon in de dressing is geschroefd.
  • Doe uw deur op slot, zelfs als u maar voor even weg bent. Laat uw vensters nooit open in kiepstand.
  • Als u op vakantie vertrekt, doe dan alsof uw woning nog steeds bewoond wordt. Vraag indien mogelijk aan iemand in uw buurt om het nodige te doen (uw brievenbus leegmaken, de rolluiken naar boven doen, enz.).
  • Maak ook een inventaris op van uw kostbare bezittingen. Noteer in deze inventaris ook gerust serienummers en voeg facturen en foto's toe. In geval van diefstal zal de politie u gemakkelijker kunnen vergoeden als uw bezittingen worden teruggevonden.

Wist u dat? Er bij een inbraak, in 99% van de gevallen, juwelen of horloges worden gestolen. De intrinsieke waarde ervan en het verhandelingsgemak ervan maken er een topdoelwit van. Bovendien vertoont het aantal diefstallen van juwelen en andere kostbare voorwerpen gedurende de laatste vijf jaar een stijgende trend.

Opgemerkt moet echter dat het aantal gewapende diefstallen in juwelierszaken evenwel gedaald is de afgelopen vijf jaar. Deze toch wel aanzienlijke daling is onder andere het gevolg van de continue inspanningen op het vlak van preventie.

Hebt u een grote collectie juwelen en bent u bang om het slachtoffer te worden van een inbraak? Ontdek de waarborg Alle Risico's van Jean Verheyen, speciaal voor juwelen.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel