Denk bij bouwplannen meteen aan uw verzekering

Maar first things first: tijdens de bouw van een woning kunnen heel wat zaken niet lopen zoals voorzien…

ABR-polis

Enerzijds kunnen op de bouwwerf werkmaterialen worden gestolen, kan er brand uitbreken, kan een arbeider gewond raken of kunnen de weergoden met een storm heel wat schade aanrichten. Eén voor één situaties die de bouw kunnen vertragen. Met een verzekering ‘Alle Bouwplaatsrisico’s’ wordt de schade die uit de voorbeelden voortvloeit, gedekt.

Anderzijds kunnen de ondernemingen waarop u een beroep doet, ten gevolge van de werken, schade berokkenen aan derden. Dankzij de polis zal de schade automatisch worden vergoed, en worden zowel eigenaar, architect, aannemer, bouwpromotor als ingenieur gedekt en dit gedurende de hele bouwperiode. Zowel de bouwheer (de klant) als de aannemer kunnen deze verzekering afsluiten.

(!) arbeiders van aannemers moeten worden verzekerd door de aannemer zelf.

Brandverzekering

Eenmaal de woning is opgeleverd, kan de brandverzekering worden afgesloten. Daar zitten standaarddekkingen in tegen natuurrampen, waterschade, brandschade, etc. Natuurlijk valt het contract uit te breiden met een dekking van de inboedel en verschillende, uiterst nuttige opties (diefstal, rechtsbijstand, terras & tuin, zwembad, …).  

Enkele reflexen

Wie bouwplannen heeft, denkt tot slot ook aan enkele praktische zaken:

  • Is er een veiligheidscoördinator voorzien?

  • Ga ik bouwen in overstromingsgevoelig gebied?

  • Vraag uw makelaar ook naar een schuldsaldoverzekering.

  • Indien u later verbouwt, licht u de makelaar in.

  • Werk met erkende aannemers! Weet dat zij, net als architecten en ingenieurs, 10 jaar lang aansprakelijk zijn!

 

Op zoek naar een woningverzekering?
Doe een prijssimulatie en sluit uw verzekering online af.
U kunt altijd rekenen op het advies van uw makelaar.
Ontdek onze brandverzekering

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel