De toekomst? Die begint vandaag. Ze is bovendien verzekerd!

BA familiale

Gaat uw Segway, Monowheel, Hoverboard, E-step niet sneller dan 18 km/u? Beschikt u over een BA familiale bij AXA? Goed nieuws, want dan zijn deze toestellen gratis gedekt via de BA familiale voor schade veroorzaakt aan derden. Indien de maximumsnelheid iets hoger ligt (tot maximum 25 km/u), is het toestel eveneens gedekt in BA familiale op voorwaarde dat u een beschikt over een Belgisch conformiteitsattest.

Conformiteitsattest?

Er zijn ook toestellen die sneller kunnen dan 25 km/u en daardoor buiten de categorie van ‘gemotoriseerde voortbewegingstoestellen’ vallen. In dat geval moet u rekening houden met twee opties:

 o            Ofwel kan de verkoper / leverancier een conformiteitsattest bezorgen. In dat geval zal uw verzekeraar het voertuig verzekeren in functie van het type/genre aangegeven op het attest (bv. bromfiets).

o             Ofwel kan de verkoper geen conformiteitsattest bezorgen. Dan blijft het voertuig verboden op de openbare weg en is er geen dekking voorzien.

Onderstaande tabel is het ideale geheugensteuntje:

Type voertuig

Verzekering

Conformiteitsattest

Helmplicht

Rijbewijs

Min. leeftijd

Inschrijving

Monowheel, segway, hoverboard, e-step

Max. 18 km/u

BA familiale

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Monowheel, segway, hoverboard, e-step

van 18 t/m 25 km/u

BA familiale

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Opgelet! De regels verschillen van land tot land. Vooraleer je je vleugels uitslaat in het buitenland, controleer je best bij de lokale politiediensten wat daar is toegelaten en wat niet. Verder weet u dat hoewel een helm niet verplicht is, we aanraden om er toch een te dragen, net als knie- en elleboogbeschermers. Ook het verkeersreglement wordt keurig nageleefd.

Have a safe ride !  
 

De familiale verzekering van AXA bevat vanaf nu een automatische dekking van schade aan derden wanneer u rijdt met een alternatief vervoersmiddel (Hoverboard, Segway, Monowheel, E-step). Maar deze verzekering omvat nog zoveel meer! Klik hier voor meer info. 

 

Meer preventietips?

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel