De herfst komt eraan, bereid je huis alvast voor

Het is bijna herfst. Rukwinden en hevige regen…wisselvallig weer staat ons de komende maanden te wachten. Leer jezelf alvast goede gewoontes aan om je woonst te beschermen.

Maak je dakgoten vrij

Als dorre bladeren zich opstapelen, kunnen ze je dakgoten verstoppen. Bij hevige regen loop je het risico op overstroming en insijpeling langs de gevel. Maak je dakgoten minstens 1 keer per jaar schoon, bij voorkeur in de herfst.

Snoei je bomen

Om je eigen veiligheid en die van je buren te garanderen, laat je best je bomen snoeien, bij voorkeur door een vakman. Hij doet niet alleen het gewone snoeiwerk maar ook het nodige selectief uitdunnen van je bomen.

Zijn handelingen houden rekening met verschillende factoren zoals de algemene gezondheid van je bomen, vorige snoeibeurten, mogelijke parasieten, hun situatie,...

Laat de schoorsteen vegen

Een avondje met het gezin rond het vuur, knus én veilig, wat een plezier! Denk eraan je schouw minstens 1 keer per jaar te vegen. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en het soort hout is een tweede schoonmaak aangewezen.

Zorg voor het onderhoud van je verwarmingsketel

Gas, mazout of elektriciteit? Het onderhoud van je verwarmingsketel is verplicht. De frequentie hangt af van de regio en het type brandstof. Informeer je bij je energiedistributeur.

Ben je op zoek naar een dienstverlener om je ketel te onderhouden? Doe een beroep op ons netwerk van professionals en surf naar ons online serviceplatform.

Laat je tank controleren

Je stookolietank moet voldoen aan de regionale wetgeving en periodiek gecontroleerd worden (groene dop) door een erkende instantie. Ga naar de website van Informazout om je verplichtingen op basis van de capaciteit, het type en de ouderdom van je tank te kennen.

Bescherm je tuinplanten

Planten houden niet van koude wind en te veel vocht. Om ze te beschermen plaats je best winterhoezen rond struiken en exotische bomen, vermijd je terracotta potten en zet je de gevoeligste planten in een tuinhuis/garage/bergruimte met minstens 1 venster.

 

Goed om weten

Ben je huurder? Dan ben je verantwoordelijk voor o.a het onderhoud en de herstellingen die te maken hebben met het gebruik van de woning (bv: regelmatig onderhoud van de verwarmingsketel, van het sanitair, de boiler, regelmatig snoeien van de bomen, vervangen van de sloten...).

Ben je eigenaar? Dan ben je verantwoordelijk voor o.a het onderhoud en de herstellingen om het gebouw in goede staat te houden zodat de huurder er ten volle gebruik van kan maken.

 

 

Mijn woning
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel