De genderpensioenkloof

In eenzelfde functie verdienen vrouwen vaak minder dan mannen. Deze loonkloof zorgt voor een pensioenkloof. Ook zijn de leidinggevende functies nog steeds grotendeels weggelegd voor mannen en zijn meer vrouwen actief in de sectoren met lagere lonen.

Voeg daaraan het grote verschil toe op vlak van deeltijds werk. Meer dan 40% van alle werkende vrouwen werkt parttime, tegenover ongeveer 10% bij de mannen.

De loonkloof uit zich ook in extralegale voordelen. Zo zijn er veel minder vrouwen die een groepsverzekering kunnen afsluiten via hun werkgever. Ingeval dat een vrouw wel een groepsverzekering heeft via haar werkgever, zijn de bedragen hiervan meestal lager dan die van een man.

Het is dan ook echt belangrijk voor vrouwen om aan pensioensparen en/of langetermijnsparen te doen om een extra pensioen op te bouwen.

 

Raadpleeg voor meer informatie onze oplossingen om een aanvullend pensioen op te bouwen of maak een afspraak met uw makelaar [link2].

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel