Betaal niet te veel voor uw festival- en concerttickets!

Enkele tips kunnen dus zeker geen kwaad gezien concerten en festivals énorm populair zijn in ons land:

  1. Koop uw ticket via de daartoe voorziene officiële websites, dus via de organisator;
  2. Tickets doorverkopen is toegestaan, maar onder strikte voorwaarden. Zo kan het slechts af en toe, bijvoorbeeld in geval van ziekte. Winst maken op de doorverkoop is verboden;
  3. Let op dat een doorverkocht ticket u niet altijd toegang zal geven tot een festival of concert;
  4. Tickets aankopen via de eerste de beste website, is geen optie. Via Google, vindt u bovenaan vaak onreglementaire doorverkoopwebsites;
  5. Niet alle websites waar de URL op ‘.be’ eindigt zijn Belgische websites. Het kunnen net zo goed buitenlandse websites zijn. Deze vallen niet onder de Belgische wetgeving en de bescherming van u als consument. U bent ook wellicht niet van plan hun vraagprijs op te hoesten, welke vaak een veelvoud is van de oorspronkelijke prijs.

Raadpleeg zeker de infofiche van de FOD Economie!

U gaat op vakantie, in België? Bent u wel goed verzekerd? Maak een afspraak met uw makelaar voor een laatste check-up. En bekijk samen hoe hij u kan helpen.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel